U kunt ervoor kiezen om één of meerdere dagen per week bij ons te komen. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur bieden wij dagbesteding aan. De dag bestaat uit 2 dagdelen, van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Gasten zijn vanaf één dagdeel, tot maximaal 10 dagdelen (5 hele dagen) per week welkom. Iedere dag heeft een vaste structuur met daarin ruimte voor activiteiten, rust en ontspanning. Hierdoor ervaart u minder angst en onzekerheid voelt u zich rustiger en veiliger.
Fijne en aangename dag
Samen met ongeveer acht leeftijdsgenoten brengt u de dag op een gezellige en aangename manier door in een huiselijke omgeving met aangrenzende prachtige tuin. ’s Middags wordt er gezamenlijk gegeten waarbij de keus aan u is of dit een warme of broodmaaltijd is. Vaste medewerkers en vrijwilligers begeleiden de dagbesteding. Ons uitgangspunt is dat het voor u een fijne en aangename dag is.
Activiteiten
Naast gezelligheid en ontmoeting biedt Amaliazorg Kempenhaeve een gevarieerd activiteitenaanbod. Van creatieve bezigheden, uw lichamelijke conditie op peil houden, gezelschapsspelen, geheugentraining tot muziek. Maar ook gezellig samen koffie drinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuin nodigt uit tot een dagelijkse wandeling of tot buitenactiviteiten. U geeft aan wat u leuk vindt en wij regelen dat u activiteiten kunt ondernemen die bij u passen en waar u blij van wordt. Alleen of samen met de andere gasten in een ontspannende sfeer en aangepast aan uw mogelijkheden. Wij zijn pas tevreden als u een leuke dag hebt gehad.
Voor wie?
Dagbesteding is er voor thuiswonende senioren met dementie of voor senioren die zich niet meer bij reguliere activiteiten in de gemeenschap kunnen aansluiten en het prettig vinden om de dag door te brengen met anderen. U vindt er gezelschap, begeleiding en activiteiten. En op deze manier ontlast u uw mantelzorger.
Kosten
Deelname aan de dagbesteding in Oirschot wordt vergoed met een indicatie vanuit de Wet langdureige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke opvang (Wmo). Met een Wlz-indicatie betaalt u wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage via het CAK. Wordt uw deelname vergoed vanuit de Wmo, dan kan de gemeente een eigen bijdrage vragen. Een indicatie kan door uw mantelzorger, uw huisarts of eventueel uw casemanager of zorgconsulent worden aangevraagd. Ook zonder indicatie kunt u deelnemen. De kosten zijn dan voor uw eigen rekening. Het taxivervoer van en naar de dagbesteding kan via ons geregeld worden. Als u een indicatie CIZ heeft voor vervoer, krijgt u een vast bedrag vergoed.
De kosten van de broodmaaltijd zijn inbegrepen. Voor de warme maaltijd vragen we een vergoeding die via een maandelijkse incasso wordt geïnd. Incidenteel worden er nog extra kosten gemaakt, bijvoorbeeld wanneer er een uitstapje wordt gemaakt. Deze kosten zijn voor uw rekening, maar worden altijd vooraf overlegd.
Dagbesteding in het kort
- één of meerdere dagen per week
- maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur
- begeleiding door vaste medewerkers en vrijwilligers
- gezamenlijke brood- of warme maaltijd tussen de middag
- zinvolle activiteiten kunnen ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen
- wordt vergoed met indicatie van het CIZ of de WMO (wel eigen bijdrage CAK)
- taxivervoer, vast bedrag vergoed met indicatie van CIZ voor vervoer
- indien nodig kan ook ons (para)medisch team betrokken worden, bijvoorbeeld voor fysiotherapie.
Deelnemen?
Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op via 0499 365959 en vraag naar het cliëntservicebureau. Of vul het formulier in, dan nemen wij snel contact met u op. Wanneer u zich heeft aangemeld komen wij bij u op huisbezoek om kennis te maken en het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit doen we samen met u en uw familie of mantelzorger.